Úvod

Preteky v Poľsku

 Email  Tlač  PDF

torta detail 2Mimoriadne úspešné štafety Nereus v Poľsku.
Ako po iné roky, tak aj tento rok sa zúčastnili plavci z Plaveckého klubu Nereus Žilina Medzinárodných plaveckých pretekov v poľských Pawlowiciach.

Mesto Pawlowice s cca 18000 obyvateľmi má k dispozícii veľmi dobre vybavený športový areál, ktorý okrem iných športovísk kombinuje plavecký bazén s viacúčelovou športovou halou. Objekty sú navzájom prepojené, vďaka čomu si unavení plavci, tréneri a rodičia môžu oddýchnuť počas náročných dvojdňových pretekov v telocvični. Takýto športový objekt by mohol byť ukážkovým príkladom pre viaceré mestá na Slovensku.
Poďme sa pozrieť na výsledky pretekov "IX Międzynarodowy Miting Pływacki". Ako už názov článku napovedá, štafety našich plavcov boli skutočne mimoriadne úspešné. Boli vyhlásené štyri štafetové disciplíny a to: 4x50m polohovka dievčatá, 4x50m polohovka chlapci, 4x50m voľný spôsob dievčatá a 4x50m voľný spôsob chlapci. Z toho tímy Nereus získali 3x prvé a 1x druhé umiestnenie! Keďže prvé miesto v každej štafete bolo navyše ocenené tortou, plavci mali večeru bohatšiu o tri víťazné torty. Detailné výsledky štafiet si môžete pozrieť tu.

dievčatá 4x50m voľný spôsob, chlapci 4x50m voľný spôsob, dievčatá 4x50m polohovka, chlapci 4x50m polohovka.

Celkové zabezpečenie organizátorom pretekov bolo na vysokej úrovni a vďaka sponzorom sa niektorí vyžrebovaní plavci potešili aj vecným cenám. V rámci technickej realizácie organizátor prevádzkuje aj online video prenos cez svoj YouTube kanál, vďaka čomu môžu plavcov sledovať rodičia, starí rodičia alebo fanúšikovia, ktorí nemohli byť osobne na mieste. Video prenos je na vysokej technickej úrovni aj s premietaním mena plavca do dráhy a tak môžu aj mladí plavci zažiť kúsok zo športovej slávy ako známe osobnosti v plaveckom športe. Nižšie linky na videá načasované na štart našich štafiet.

dievčatá 4x50m polohovka, chlapci 4x50m polohovka, dievčatá 4x50m voľný spôsob, chlapci 4x50m voľný spôsob

V celkovom medailovom hodnotení plavci z Nereusu vyplávali 41 medailí a získali celkové 5. miesto, pričom na pretekoch bolo iba 20 plavcov z Nereusu (limit organizátora). Konkurencia bola silná, navyše domáce tímy mali mnohopočetnú prevahu a nasadených až niekoľko desiatok plavcov. Až šestnásť z 20-ky našich plavcov získalo jednu a viac medailí. Celkové porovnanie získaných medailí nájdete tu:

http://live.megatiming.pl/wisnia/2018/05_20_pawlowice/Medals.pdf

Na záver by som rád poďakoval plavcom za vzornú a úspešnú reprezentáciu tímu Nereus v zahraničí a tiež rodičom aj trénerom za spoluprácu na organizácii. 

Patrik Vdovičík

stafeta chlapci 2 torta detail stafeta dievcata
krajanie torty