Úvod

Letné kondičné sústredenie 2019 v Ochodnici

 Email  Tlač  PDF

IMG 20190820 151018Sústredenia na Kysuciach v Ochodnici na Chate Štart sa zúčastnili naši najmladší plavci– zo skupín trénerky Emílie Marcinovej a trénera Františka Baču,

ktorí spolu s najmladším trénerom Matejom Nemčekom celú akciu zabezpečovali. Spolu bolo 21 detí – 8 dievčat a 13 chlapcov. Nikto z nich sa zatiaľ žiadneho sústredenia nezúčastnil a viacerí boli prvý raz z domu bez rodičov na dlhší čas. Šesť dní bicyklovania, trénovania, hrania, spania sa nám, trénerom, videlo pred začiatkom až-až. Ale opak bol pravdou!

Nedeľné ráno spojené s nakladaním bicyklov a cestou vlakom prebehlo bez problémov, ako aj rozdelenie do izieb, prvý obed, prvé pokyny, príprava a jazda na bicykloch. Náš plán jazdy niekoľkých kilometrov sa zmenil na celkom slušnú dlhú túru. A tak to s bicyklami išlo každý deň: cyklistika do Krásna nad Kysucou, do Kysuckého Nového Mesta, hore Ochodnicou – to boli naše méty. Najhoršie to bolo s oddychovaním. Namiesto pokoja na izbách sa po bicyklovačke behalo, hrali sa „výklepky“, po večeri futbal na školskom ihrisku a zase iné aktivity až do tmy. Ak sa nejazdilo, šli sme na výlety hore zjazdovkou, do Čadce na kúpalisko, do múzea v Krásne. Zbierali a sušili sme huby, večer sme spievali „Kolo...“ A potom chvíľa venovaná hygiene a temer okamžitý spánok až do rána. Vo štvrtok podvečer nás prišli navštíviť rodičia. Urobili sme oheň, opekali, rozprávali sa, hrali futbal, spievali. Na záver sústredenia sme absolvovali trasu Ochodnica – Žilina na bicykloch. To už bol jeho ozajstný koniec. Natočili sme viac, ako 100 km, ale snáď bola dôležitejšia radosť a pohoda, ktorá toto sústredenie sprevádzala.

 

Žilina, 26. 8. 2019                                                     vedúci sústredenia: Mgr. František Bača

Fotogaléria